• Home
  • Drainage aanleggen

Drainage aanleggen

Drainage aanleggen? Welkom bij de specialist in de regio Wijchen, Malden, Cuijk en Nijmegen. Zowel voor bedrijf als particulier.

Vocht afvoeren doen we op alle plaatsen waar dat nodig en gewenst is. Drainage leggen we dan ook vooral aan in tuinen en rond huizen of andere panden. Ook op voetbalvelden en andere sportvelden leggen we vaak drainage aan.

Drainage voor tuin en huis

  1. Staat er water op het gras of op het land uin uw tuin? Een zogenaamde oppervlakte drainage is dan de oplossing. Dit doen we dan ook dikwijls als onderdeel van complete tuinaanleg.
  1. Heeft u last van water in de kelder of kruipruimte, waardoor het vochtig in huis is? Drainage aanleggen rond uw huis is dan de juiste remedie.

Grondsoort en drainage

 Per grondsoort is er ook nog een onderscheid te maken naar het soort drainage, of beter gezegd qua omhulsel.

Veen- en zandgrond drainage

Veen- en zandgrond heeft als eigenschap dat het hemelwater snel afvoert door de grove structuur. Daarom worden voor drainage in deze grondsoorten nog wel eens gekozen voor een drainagebuis met kokos omhulsel. Kokos is namelijk sterk en licht, en het gebruik van een kokos omhulsel voorkomt dichtslaan in oergrond.

Kleigrond drainage

Voor kleigrond gaat die vlieger niet op. Deze grond is namelijk zuur en voert water slechter af dan de bovengenoemde grondsoorten. Kokos gaat dan rotten, zodat een dergelijk omhulsel niet geschikt is in het geval van kleigrond. Een omhulsel van kunststof vezels om de drainagebuis is dan het beste.

Drainage grind

In sommige gevallen is een omhulsel niet nodig, vooral bij grind. Hier is de structuur zo grof, dat hemelwater zeer goed wordt afgevoerd. Een drainagebuis zonder omhulsel volstaat dan. Grote voordeel is, dat deze drainagebuizen daardoor voordeliger zijn en aanzienlijk lichter.

Wilt u weten wat het aanleggen van een drainage kost, of heeft u nog andere vragen of drainage? Neem dan geheel vrijblijvend met ons contact op, en wij geven u het antwoord.